VN:F [1.9.17_1161]
Romania -Tara lui Ciprian Porumbescu,George Enescu,Constantin Brancusi ,Henri Coanda,Ion Luca Caragiale,Nicolae Iorga,Aurel Vlaicu,Traian Vuia,Nicolae Grigorescu,Mihai Eminescu,Liviu Rebreanu,Constantin Brâncoveanu,Ștefan cel Mare,Carol I,Mihai Viteazul,Mircea Eliade,Alexandru Ioan Cuza,Vlad Țepeș,Anghel Saligny,
Romania -Tara Noastra.
Municipiul Iași este reședința județului Iași și principalul centru urban din nord-estul României. Iași a fost capitala Moldovei în perioada 1564 – 1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 și 1862 și capitala României între 1916-1918.
Iașiul este orașul marilor idei, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română, al primului muzeu literar memorial (Bojdeuca din Țicău) și al primului Muzeu de Istorie Naturală.
În oraș, pe dealul Copoului, se află cea mai veche universitate din România, Universitatea din Iași, numită azi și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Întemeiată în 1860 prin decret de către principele Alexandru Ioan Cuza, continuatoare a vechii Academii Mihăilene, universitatea are astăzi 15 facultăți, cu peste 40.000 de studenți. Clădirea principală, monument de arhitectură, a fost ridicată în 1896.-Wikipedia.
Prin Romania impreuna cu maestrul Victor Rebengiuc si Regio.
Monument istoric construit în perioada 1911–1914, Hotel Palace, de patru stele, a fost primul hotel cu bază de tratament din România, construit după planurile arhitectului francez Eduard Doneaud, lucrările fiind coordonate de către doi specialişti de renume: inginerul român Brătescu şi italianul Pukliky. Arhitectura clădirii este eclectică cu influenţe de art nouveau şi elemente de arhitectură neoromanească. Pentru ca greutatea construcţiei să fie cât mai mică, pereţii despărţitori au fost confecţionaţi din plută. Clădirea are 365 de goluri – uşi, ferestre – , cifra simbolizând numărul de zile dintr-un an. Unicitatea constă în faptul că, fiecare cameră are cel puţin o oră de soare pe zi! Pentru a atenua efectele seismelor, construcţia a fost amplasată pe o placă de plumb, ce a fost aşezată pe nişte bile. Hotel de lux la acea vreme, Palace a fost construit în mijlocul unui parc, fiind căutat atât de protipendada bucureşteană, cât şi de vizitatori din Franţa (societatea avea reprezentanţă la Paris), dar şi din alte ţări.
ocalitatea Târgu Lapuș este atestată documentar din anul 1291. Fiind situată într-o zonă de interferență, la confluența unor căi de comunicație zonale, localitatea a devenit târg al zonei, motiv pentru care s-a dezvoltat progresiv, devenind un centru comercial, cultural, folcloric pentru zona bazinului superior al râului Lăpuș, denumită generic și Țara Lăpușului. În 1622 a fost înființată la Târgu-Lăpuș prima școală din zonă, a cărei clădire a fost distrusă de tătari în 1657. În 1821, la Târgu Lăpuș au fost înființate două școli elementare confesionale, una românească și una maghiară, iar în 1858 a început construirea unei școli cu predare în limba germană.
În perioada interbelică a fost reședința plasei Lăpuș din județul Someș. Ulterior, în anul 1968, localitatea a fost declarată oraș.
Cetatea Ardud (construită în 1481 de viitorul voievod al Transilvaniei Bartolomeu Drágffy), de plan poligonal cu bastioane de colț, a fost una dintre cele mai puternice fortărețe seniorale din nordul Transilvaniei. Pe locul acestei fortărețe, nobilul Alexandru Karolyi a construit in anul 1630 un castel. In prezent se păstrează unul din turnuri, refăcut în anul 1896, în stil neogotic. Ruinele castelului se află la intrarea în Ardud.
Pelesul Transilvaniei, Castelul Karolyi din Carei, are o istorie de peste 500 de ani si reprezinta unul din principalele puncte de atractie turistica din zona.
Prin Regio, castelul si cetatea cu acelasi nume au fost integrate intr-un circuit turistic al targurilor medievale, care a adus, in 18 luni de la lansare, peste 75.000 de turisti din toata lumea.
Castelul din Carei a fost construit in secolul al XV-lea, ca o casa cu elemente de fortificatie, pentru familia nobiliara Karolyi. Constructia a suferit, de-a lungul timpului, numeroase transformari, adaptandu-si in permanenta stilul arhitectonic tendintelor epocii: baroc (in secolul al XVIII-lea), romantic si neogotic un secol mai tarziu si eclectic, dupa modelul castelelor de pe Valea Loarei, la sfarsitul secolului al XIX-lea – stil pe care l-a pastrat pana astazi.
Un videoclip cu cea mai buna trupa de Rock din Moldova la care am participat si noi filmand imaginile aeriene
Romania vazuta de sus in acordurile muzicii lui Ciprian Porumbescu.
Prin aceste filmari vrem sa aratam si sa promovam Romania .
Filmarile au durat 9 luni.
Secventele au fost filmate in :
Apuseni,Valea Draganului,Delta Dunarii,Dumbrava Sibiului,Sighisoara,
Cazanele Dunarii,Coloana Fara de Sfarsit din Targu Jiu,Sibiu,Castelul Bran,
Castelul Corvinilor din Hunedoara,Castelul Peles din Sinaia,
Piata Sfatului din Brasov,Cluj Napoca,Biserica ingropata in lacul de steril din Valea Sesii,Sarmizegetusa capitala Regilor Daci si
capitala mandrei noastre tari -Bucurestiul.
The ultimate extreme offroad fire environment rescue solution.
Divertiland – Making of
Special Project for Olympus Dairy
Making Of
Filmarile aeriene au fost realizate de Skycam
Istoric Muzeul ASTRA
Muzeul ASTRA este rezultatul unor întreprinderi culturale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ce debutează odată cu fondarea Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Astra în 1861. După constituirea Astrei, una dintre priorități a fost legată de înființarea unui muzeu care să reprezinte cultura românească prin expunerea tradițiilor, obiceiurilor și ocupațiilor satului românesc.
Astfel, a doua perioadă a secolului XIX este marcată de experimentarea unui proiect cultural ce va avea ca obiect de studiu și reprezentare satul românesc.
Preocupat de expunerea obiectelor și monumentelor de tehnică populară selectate, Cornel Irimie, primul manager al muzeului a acordat o importanță recuperării relației cu mediul natural din care acestea a fost extrase și relocate.
După 1970, Corneliu Bucur a mizat pe ideea integrării monumentelor și tehnicilor într-un context mai larg definit prin ocupații și valori comunitare ale satului românesc, propunând un program de achiziții pe termen mediu, cu scopul edificării unui plan tematic.
A treia etapă a debutat cu reorganizarea administrativă a muzeului în 1990, sub denumirea actuală ”Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA” și va încheia în următorii 2-4 ani expoziția tematică fixată în anii 70.
În ultimii doi ani Muzeul ASTRA propune un nou discurs în care practica formativă, voluntariatul și intervențiile punctuale în cadrul comunităților rurale constituie nucleul strategiei de dezvoltare durabilă.
Dumbravita,Vacaresti si Comana
“Making of” promo Romania te Iubesc
Secvente surprinse in timpul testelor ce au avut loc inaintea filmarii .
Neumarkt Hamei
produs de Film Factor.
Videoclip ALEX MICA-BREATHE
Making OF
La vreo 11 km de Bucuresti se afla Palatul Mogosoaia, in comuna cu acelasi nume, denumita dupa sotia boierului Mogos, caruia ii apartinusera domeniile cumparate la sfarsitul secolului 17 de Constantin Brancoveanu. (In paranteza spus, este interesant de remarcat toponimia care provine in multe cazuri de la numele unor femei: Mogosoaia era sotia lui Mogos, Baneasa este sotia unui ban, Preoteasa – e de la sine inteles, Vrancioaia, Voineasa, Clucereasa etc)
In 1702 se termina constructia palatului domnesc de pe malul lacului Mogosoaia. Cladirea initiala era destul de diferita de ceea ce se vede acum, insa stilul ei arhitectural, compus din diverse surse de inspiratie arhitectonica, se incadreaza in asa numitul stil brancovenesc (un fel de baroc romanesc): o combinatie de elemente venetiene si otomane, renastere italiana amestecata cu bizantin.
La vreo 11 km de Bucuresti se afla Palatul Mogosoaia, in comuna cu acelasi nume, denumita dupa sotia boierului Mogos, caruia ii apartinusera domeniile cumparate la sfarsitul secolului 17 de Constantin Brancoveanu. (In paranteza spus, este interesant de remarcat toponimia care provine in multe cazuri de la numele unor femei: Mogosoaia era sotia lui Mogos, Baneasa este sotia unui ban, Preoteasa – e de la sine inteles, Vrancioaia, Voineasa, Clucereasa etc)
In 1702 se termina constructia palatului domnesc de pe malul lacului Mogosoaia. Cladirea initiala era destul de diferita de ceea ce se vede acum, insa stilul ei arhitectural, compus din diverse surse de inspiratie arhitectonica, se incadreaza in asa numitul stil brancovenesc (un fel de baroc romanesc): o combinatie de elemente venetiene si otomane, renastere italiana amestecata cu bizantin.
Skycam construieste la comanda sisteme Multicopter (mikrokopter) pentru aplicatii foto video profesionale.
Asiguram scolarizare pentru manevrarea multicopterelor si folosirea echipamentului.
Asiguram service piese de schimb la toata gama de echipamente Mikrokopter.
Filmari aeriene pe Transfagarasan
fotografii din timpul filmarii pe Transfagarasan
Filmari aeriene by Skycam
Filmari aeriene by Skycam
Mănăstirea Cârța a fost în evul mediu un așezământ monahal cistercian din Țara Făgărașului, mănăstire filială a Abației Igriș. Înființarea mănăstirii de la Cârța a fost datată în anul 1202, în orice caz în timpul regelui Emeric. Ulterior regele Andrei al II-lea al Ungariei a prevăzut anumite privilegii pentru acest așezământ. Regele Matia Corvin a desființat mănăstirea în data de 27 februarie 1474, iar bunurile ei le-a transferat Bisericii Prepoziturii din Sibiu. Ansambul mănăstirii se află în stare de ruină, doar o capelă fiind folosită până în prezent de comunitatea evanghelică săsească. Mănăstirea cisterciană Cârța a deținut un rol major in istoria politică, economică și culturală a Transilvaniei medievale, cât și introducerea dar și în diseminarea artei gotice în spațiul intracarpatic.
Cetatea Taraneasca din Slimnic
Prima mențiune documentară 1282. Localitatea era amplasată pe granița de nord a Pământului Crăiesc, fiind în același timp un loc strategic important pe drumul care duce de la Sibiu la Mediaș, reprezentând astfel un avanpost al Sibiului spre nord.Situată pe colina Burgbasch, colină care domină partea de sud a localității, fortificația de la Slimnic (Stolzenburg), localitatea aparținând de Scaunul Sibiului, avea menirea să apere drumul Sibiu – Mediaș. Cetatea se desfășoară în direcție nord – sud deasupra întregii coline. Partea cea mai veche este o capelă gotică cu cor poligonal plat, peste care se ridică turnul clopotniță pe trei nivele. Spre sud a fost începută o biserică hală gotică care, probabil, nu a fost terminată niciodată. Se păstrează peretele de sud al navei principale și al colateralului cu arcade ogivale pe două niveluri. Peretele de vest, cu ferestre ogivale, are rânduri de mașiculiuri, care demonstrează că și acoperișul bisericii urma să fie fortificat. Accesul în cetate se asigura printr-un tunel în nordestul ansamblului subcorul bisericii, ducând în curtea de sud, iar de aici un turn facea legătura cu un ,,Zwinger” cu fântână. Zidurile sunt sprijinite de contraforturi zvelte.
Biserica fortificată din Cisnădie
Biserica Evanghelica din Cisnădie, are hramul Sf. Walpurga și a fost ridicată la începutul sec. XIII ca o bazilica romanica cu trei nave. Suferind numeroase transformări și-a pierdut aspectul ei romanic, numai baza ramânând nemodificată. Prima atestare documentară este în anul 1349. În a doua jumătate a sec. XV și în prima jumătate a sec. XVI biserica a fost transformată în stil gotic. Pe locul apsidei nordice se ridică sacristia. Apsida de sud se desparte printr-un zid de restul bisericii, apsida fiind transformată astfel în trezorerie. În ea s-a păstrat renumitul “Tezaur de la Cisnădie” care din anul 1915 se află la muzeul Brukenthal din Sibiu.
Filmari realizate cu ocazia evenimentului Street Heroes-Bucuresti 2012
SkyCam.ro & MXshop.ro – parteneri filmare Street Heroes Spring Break.
Burn energy s-a alaturat celui mai mare festival de cultura urbana din sud-estul Europei – Street Heroes. Eroii Strazii nu au dezamagit si cu siguranta nici la editia din toamna nu vor da gresi. Voi sunteti Eroii Strazii! Respect!
Making off “panorama 360 Piata Presei Libere”
Casa Presei Libere sau Casa Scanteii, asa cum era cunoscuta in perioada comunista, a fost construita pe locul in care se afla vechiul hipodrom Baneasa.
Ridicarea cladirii a durat intre 1952 si 1957. Initial, cladirea s-a numit Combinatul Poligrafic Casa Scanteii I.V.Stalin, pentru ca ulterior sa fie numita Casa Scanteii. Scanteia era numele ziarul Partidului Comunist Roman. Dupa evenimentele din 1989, aceasta a fost cladirea care a adapostit redactiile primelor ziare libere din Romania.
Proiectul cladirii a fost realizat de arhitectul Horia Maicu, care s-a inspirat din cel al Universitatii Lomonosov din Moscova.
Fundatia cladirii acopera o suprafata de 280 pe 260 de metri. Fara antena de televiziune care se afla pe cladire, aceasta are o inaltime de 96 m, iar cu tot cu antena, masoara 104 m.
expozitie realizata de Aerofoto-Cluj si Skycam
Produs de DaKINO ,regizat de Dan Chisu, filmari aeriene Skycam.
A3 zona Bucuresti-Ploiesti
Pasajul Pipera
produs de ProTv,filmari aeriene Skycam -pentru emisiunea Romania te iubesc.
Parcul Izvor din Bucuresti – parc cu gradina, loc de joaca special amenajat pentru copii, castel in miniatura, se organizeaza concerte in aer liber.
Parcul Izvor este situat in apropierea Palatului Parlamentului.
Locul de joaca a fost amenajat de Primaria Capitalei pe o suprafata de 2.400 de metri patrati.
„Parlamentul Copiilor” ofera posibilitati variate de petrecere a timpului liber nu doar pentru copii ci si pentru parinti,care au la dispozitie diferite aparate de fitness.
În luna septembrie a anului 2011 se inaugurează cel mai mare stadion al Bucureştiului, dar şi al României, prilej cu care Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mărci poştale dedicată acestui eveniment.
Fostul Complex Sportiv „23 August“ – aflat până în 2007 pe locul pe care se găseşte noua Arenă Naţională – a fost construit în mai puţin de un an, cu ocazia desfăşurării la Bucureşti, în 1953, a Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor.
Stadionul, cu o capacitate de 80.000 de locuri, a fost realizat prin „muncă voluntară“ şi datorită timpului de construcţie prea scurt, nu a avut fundaţii. El se sprijinea direct pe pământ, dar cu toate acestea a găzduit evenimente importante printre care şi Universiada din anul 1981. Tot pe acest stadion au avut loc şi meciuriale Naţionalei de Fotbal a României, dar şi manifestări grandioase dedicate conducătorului ţării din acea vreme.
În 1990, stadionul a primit numele de „Lia Manoliu“ şi până la demolarea sa, în anul 2007, aici au avut loc nenumărate concerte ale unor intrepreţi şi formaţii renumite din lume.
Acum, în 2011, după patru ani de muncă asiduă, capitala României se poate mândri cu un stadion la standardele UEFA, care va fi inaugurat cu prilejul meciului de fotbal România – Franţa, din cadrul Preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie 2011).
Cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 110.000 mp şi o capacitate de 55.000 de locuri, două gradene (superioară şi inferioară), 40 de loje VIP cu baruri şi restaurante, Arena Naţională dispune de un modern acoperiş retractabil din membrană pe structură din cabluri de oţel. Membrana translucidă (9.700 mp) permite iluminarea în mod natural a stadionului pe timpde zi şi se deschide sau închide în doar 15 minute. Cablurile metalice care susţin acoperişul au 700 de tone. La nivelul acoperişului se găsesc patru ecrane video cu o suprafaţă de 30 mp fiecare.
Noul stadion va găzdui evenimente sportive de mare anvergură şi concerte muzicale ale unor celebre formaţii şi artişti, atât români, cât şi străini.
În anul 2012, pe Arena Naţională se va juca finala UEFA Europa League.
Prin construcţia sa, Arena Naţională devine nu numai cel mai mare şi modern stadion din România, dar şi una din construcţiile de referinţă ale Capitalei României.
Aducem mulţumiri Primăriei Municipiului Bucureşti pentru consultanţa documentară acordată la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale. Suportul fotografic al emisiunii a fost asigurat de Skycam.ro
Data de aparitie: 06.09.2011
În vara anului 2011 se inaugurează Pasajul Suprateran Basarab, prilej cu care Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mărci poştale dedicată acestui eveniment.
Ideea acestui pasaj datează din 1930, dar ceea ce s-a materializat în anii ‘40 a fost doar pasarela metalică de la Basarab, ce se întindea pe o lungime de aproape 100 m peste liniile de cale ferată.
Astăzi, noul pasaj se întinde ca un arc peste locuri unde s-au născut vechi cartiere ale Bucureştiului.
Istoria lor începe în anul 1863 când Effingham Grant, secretar al consulului britanic de la Bucureşti, căsătorit cu fiica Anei Golescu, construieşte prima turnătorie din Bucureşti în apropierea „Barierei de Pământ“ sau „Uliţa Belvedere“, după cum i se mai spunea. Tot în acea perioadă, Grant aduce şi cultivă orhidee în curtea vilei sale (singurele la acea vreme în Bucureşti), motiv pentru care denumirea de Şoseaua Basarab va fi schimbată cu Şoseaua Orhideelor.
În anul 1864 este înfiinţată „Manufactura de tutun de la Belvedere“ care va deveni „Regia Monopolurilor Statului“ în 1879, de aici venind şi denumirea unui întreg cartier, „Regie“. Grant parcelează terenurile din zonă şi le dă funcţionarilor ceferişti, ulterior apărând aici cartierele Grant şi Giuleşti. În 1912 a fost construit Podul Grant care, în 1982, a fost înlocuit cu o nouă structură.
Astăzi, noul Pasaj Suprateran Basarab este nu numai un arc peste timp şi istorie, dar mai mult ca sigur, va deveni una dintre emblemele Capitalei.
Pasajul, cu o lungime de 1450 m, este în sine o operă de artă care deţine şi două recorduri europene şi anume faptul că podul hobanat al pasajului este cel mai lat din Europa, având 44 de metri şi este singurul pod hobanat de pe continent pe care este amenajată o staţie de tramvai (cu accese la nivelul solului unde se asigură legături la mijloace de transport în comun, la metrou şi la transportul feroviar).
Podul hobanat de 365 m lungime se sprijină pe doi stâlpi de 80 m înălţime fiecare, având câte 30 de hobane plasate simetric de o parte şi de alta a pilonilor.
Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa are o lungime de 124 m, iar stâlpii săi se sprijină pe radiere dedesubtul cărora se află coloane de 40 m adâncime. Arcele au o deschidere de 118 m.
Între cele două poduri-structuri, unicat în România, circulaţia rutieră şi a tramvaielor se va desfăşura pe un viaduct de beton armat posttensionat de 1500 m lungime inclusiv rampele de acces, unde s-a aplicat o metodă inovativă de tensionare şi care, asemeni podurilor, beneficiază de un sistem avansat de protecţie antiseismică, aplicat în premieră în România.
Pasajul Suprateran Basarab face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu şi Şoseaua Grozăveşti şi fluidizează traficul rutier din această zonă, întregind astfel inelul principal de circulaţie al oraşului în partea de nord-vest.
Prin construcţia sa, Pasajul Suprateran Basarab devine cel mai mare punct intermodal din România, reunind linii de tramvai pe pod şi sub pod, linii de autobuz şi troleibuz, linii de metrou, două gări şi autogări pentru transport intern şi internaţional.
Aducem mulţumiri Primăriei Municipiului Bucureşti pentru consultanţa documentară acordată la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale. Totodată, mulţumim şi fotografului Laurenţiu Bălăceanu.
Skycam este prima companie din Romania specializata in fotografie si filmare aeriana la joasa inaltime. Aceasta companie a fost infiintata in anul 2007 de doi pasionati ai zborului telecomandat.
Fotografiile la joasa inaltime pe care le producem au un grad ridicat de claritate datorat apropierii de pamant – acestea ofera o imagine de ansamblu care pur si simplu nu este posibila de la nivelul solului.
Platforma aeriana este o drona telecomandata (UAV) ce poate transporta echipamentul foto sau video iar odata ajunsa la inaltimea dorita, drona poate fi stabilizata GPS sa mentina un punct fix.
Camera foto poate fi miscata 360 grade pe ambele axe, astfel putem incadra perfect subiectul iar imaginile surprinse de camera foto sunt trimise la sol si pot fi vizualizate pe un ecran LCD de catre operatorul video si client in timp real. Materialele filmate sau fotografiate pot fi puse la dispozitia clientului pe orice suport media si, ce este cel mai important, aceste materiale sunt disponibile instant.
Fotografia aeriana are diverse aplicatii: publicitate, stiri si evenimente, imobiliare, turism, agricultura, santiere de constructii, planificari urbanistice, asigurari si multe altele.
Va putem oferi fotografii sau filmare aeriana pana la o inaltime de 200 metri. Calitatea foto este de 10 sau 18Mpix iar calitatea video este HD si ce este cel mai important, nu prezinta vibratii.
De asemenea va putem oferi panorama la sol sau aeriana, panorama ce poate fi folosita in mediul online. Calitatea acestei panorame poate ajunge pana la 150Mpix si are control de zoom si rotire.
Skycam.ro © 2011-2013