Tehnologie

Tehnologie

In: Panorame 360° aeriene

Tehnologie

 

Pentru a putea duce la bun sfarsit misiunea noastra avem nevoie de urmatoarele date:

- localizarea exacta a obiectivului care urmeaza sa fie fotografiat/filmat
- stabilirea datei si a orei la care se va executa serviciul aerian
- identificarea unghiului si a inaltimii din care subiectul trebuie fotografiat

De asemenea, pentru o calitate foarte buna a imaginilor, conditiile atmosferice si meteorologice trebuie sa fie favorabile:

- lumina optima
- vizibilitate marita
- vant zero, sau cel mult 15Km/h
- fara ploaie sau ninsoare
- temperaturi cuprinse intre -5 si +30 grade Celsius

Perioada optima pentru fotografia aeriana este cuprinsa intre lunile aprilie si octombrie. La cererea expresa a clientului putem fotografia si in conditii mai putin favorabile dar care nu pun in pericol echipamentul si oamenii implicati in proiectul respectiv, insa calitatea fotografiei poate avea de suferit.

Intrebari frecvente:

Ce tip de aparat de zbor este folosit?

Noi pilotam un elicopter telecomandat (UAV) de ultima generatie avand diametrul rotorului de aproximativ 1350mm.UAV-ul echipat complet are o greutate de aproximativ 4 kg. Acesta este foarte curat (nu are emisii nocive pentru mediu) si destul de silentios ceea ce ne permite sa ne apropiem de subiect aproape nedetectati. Majoritatea fotografiilor sunt facute la o altitudine ce variaza intre 15 si 60m insa UAV-ul poate ajunge la o inaltime de maxim 300m.

Cum realizam fotografiile?

Este o operatie care se efectueaza de catre doi oameni: un pilot si un operator foto. UAV-ul este echipat cu un sistem video wireless atasat camerei foto care permite operatorului nostru sa vada exact ceea ce vede camera din aer. Operatorul vede imaginile intr-o pereche de ochelari video sau pe un monitor LCD. UAV-ul mai este echipat cu un sistem telecomandat de miscare al camerei pe doua axe (rotire stanga-dreapta si inclinare) ceea ce permite operatorului foto sa incadreze de fiecare data, perfect, subiectul. Operatorul foto are astfel control deplin asupra miscarii camerei precum si declansarea aparatului.

Cat costa fotografia aeriana?

Costul fotografiei aeriene este influentat de mai multi factori:
- locatie
- mediul de zbor
- numarul de fotografii necesare
- tipul productiei: foto / video
- tipul camerei folosite: foto/video
- zile necesare pt realizarea productiei
- factorul de risc, in cazul in care exista vreunul

Puteti zbura in interior?

Da, atata vreme cat spatiul ne permite o operare in siguranta a UAV-ului.

Puteti zbura noaptea?

Pentru o operare in siguranta a UAV-ului putem zbura doar din zori si pana in amurg.

Putem obtine detalii suplimentare in timpul zborului?

UAV-ul nostru este echipat cu GPS. Putem afla in timp real date precum: altitudine, distanta la sol, viteza si alte date relevante.

Puteti zbura deasupra zonelor aglomerate?

Zborul deasupra zonelor aglomerate este foarte periculos de aceea incercam sa evitam zborul in astfel de conditii. Pilotul UAV poate decide daca filmam sau nu in anumite zone.

Este sigur?

Noi punem intotdeauna siguranta pe primul loc! Inainte de zborul la o anumita locatie se face o inspectie de siguranta, inspectie care ar putea decide daca zburam sau nu in acea zona. Avem nevoie de o zona de unde putem decola si ateriza in siguranta, de preferat langa subiectul de fotografiat. Echipamentul este apoi verificat in amanunt iar pilotul ia decizia daca se zboara sau nu in acea zona. Noi nu zburam in conditii de vreme nefavorabila cum ar fi: ploaie, ceata, vant puternic sau in rafale, noaptea si avem retineri cand trebuie sa zburam deasupra oamenilor sau masinilor.

Cum primim materialul foto/video?

Fotografiile sau clipurile video le puteti primi pe CD/DVD ori le puteti downloada direct de pe serverul nostru.

Ne rezervam dreptul de a refuza un anumit serviciu daca nu pot fi indeplinite regulile de siguranta impuse de noi.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 4.6/5 (21 votes cast)
Tehnologie, 4.6 out of 5 based on 21 ratings
PRO TV   FC Petrolul Ploiesti   Primarie 6   RomFilatelia   PMB   palate-Brancovenesti   OBRASCON   padina-fest   mediapromagic   multimedia-est   maxigel   media-pro-pictures   Far-Est   lindab   cat-music   damila   digi-24   castel-film   bitunova   transmaraton

Skycam.ro © 2011-2013